מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה
מאת: יורם שיפר
במידה ומחזור העסקאות של עוסק פטור עולה על 120,000 ₪ (נכון לשנת 2024) סיווגו משתנה לעוסק מורשה המחויב בתשלום למע"מ. לניהול יעיל של העסק המתרחב מומלץ להתחבר למערכות דיגיטליות מתקדמות, באמצעותן ניתן לבצע מגוון פעולות שחוסכות לכם זמן והוצאות.
מה היא ההגדרה של עוסק פטור?
עוסק פטור הוא עצמאי שמחזור עסקאותיו אינו עולה על 120,000 ₪ (נכון לשנת 2024) ומשלח ידו לא נכלל ברשימת העיסוקים המחויבים להירשם כעוסק מורשה, כמפורט בסעיף 13 לתקנות מע"מ (רישום). עיסוקים אלו כוללים: עו"ד, רו"ח, שמאי, סוכן ביטוח, רופא שיניים, כלכלן, מהנדס, יועץ מס ועוד.
מה היא ההגדרה של עוסק מורשה?
עוסק מורשה הוא עצמאי שמחזור עסקאותיו עולה על 120,000 ₪ (נכון לשנת 2024). ישנם תחומי עיסוק המחייבים רישום כעוסק מורשה גם אם מחזור העסקאות של העוסק נמוך מסכום זה ובהם: אדריכל, כלכלן, רו"ח, עו"ד, מתווך מקרקעין, אגרונום, חוקר פרטי, מודד ועוד.
מה הם ההבדלים בין עוסק פטור ומורשה?
עוסק פטור:
- מחויב להפיק קבלות עבור עסקאותיו
- אינו רשאי להפיק חשבוניות מס, מכיוון שאינו גובה מע"מ עבור המוצר או השירות שהוא מספק ללקוחותיו
- פטור מדיווחים חודשיים או דו-חודשיים למע"מ
- לא יכול לקבל החזרי מע"מ על הוצאות העסק
- תדמית של עסק קטן בתחילת דרכו
עוסק מורשה:
- מפיק חשבוניות מס ללקוחותיו עבור כל עסקה
- מחויב לגבות מע"מ בגובה 17% על כל עסקה (נכון לשנת 2024) ולהעביר את הסכום לרשות המיסים
- מחויב בתשלום חודשי או דו-חודשי למע"מ, בהתאם לגובה הצפוי של מחזור עסקאותיו
- רשאי לקבל החזרי מע"מ עבור הוצאות העסק
- תדמית של עסק גדול ורציני
שינוי סיווג העוסק מפטור למורשה
עוסק פטור מחויב להצהיר למע"מ על גובה מחזור עסקאותיו עד ה-31/1 בכל שנה על ידי הגשת הצהרת עוסק פטור. במידה ומחזור עסקאותיו של העוסק עולה על הסכום שנקבע באותה שנה, העסק מסווג כעוסק מורשה. במקרה של מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה, בעל העסק נדרש לשלם הפרשים עבור שנת המס הקודמת ובשנת המס הבאה הוא מחויב בהנפקת חשבוניות מס ובדיווחים ותשלומים למע"מ.
חשוב לדעת שבמידה ועוסק מורשה רוצה לחזור לסיווג של עוסק פטור, עליו להוכיח כי לא עבר את גובה הסכום שנקבע עבור עוסק פטור במשך שנתיים.
פתיחת תיק עוסק מורשה
מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה כולל פתיחת תיק עוסק מורשה כאשר רישום עוסק יחיד מתבצע באמצעות מילוי טופס 821 ורישום שותפות וחברה בע"מ מתבצע באמצעות מילוי טופס 821 במשולב עם טופס 821א'. יש לצרף לטפסים מסמכים רלוונטיים כגון צילום תעודת זהות וחוזה שכירות ולהגישם במשרדי המע"מ האזורי. לאחר הגשת הטפסים בעל העסק מקבל אישור על הרישום, קוד משתמש וסיסמה, לביצוע תשלומים ופעולות שונות באתר רשות המיסים.
פתרונות מתקדמים לעוסקים מורשים עם חברת INVOICE4U
כדי להקל על מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה, מומלץ להיעזר במערכות ממחושבות אונליין, המסייעות בניהול העסק באמצעות מגוון כלים מתקדמים שנועדו לשפר את השירות.
חברת INVOICE4U, בבעלות משרד רו"ח זיו, שיפר ושות', מהמובילים במשק, מתמחה כבר 20 שנה במתן מגוון פתרונות מותאמים אישית לעסק כולל: הנפקת חשבוניות מס דיגיטליות, מעקב אחר תזרים מזומנים, חישוב אוטומטי של סכום העסקה והמע"מ, סליקת אשראי באינטרנט, הפקת דו"חות, מערכת ניהול לקוחות CRM, ניהול הוצאות, מסחר אלקטרוני ועוד. כלל השירותים ניתנים תחת גג אחד, בליווי תמיכה טכנית מקיפה ושירות לקוחות זמין.
רוצים לדעת עוד על המעבר מעוסק פטור למורשה? לייעוץ ומידע נוסף אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר
יורם שיפר – רואה חשבון ואחד מבעלי משרד רו"ח זיו, שיפר ושות'.
יזם בתחום האינטרנט. בין היתר פיתח מערכת להנהלת חשבונות דיגיטלית
ומערכות נוספות שנועדו לסייע לבעלי עסקים להמריא גבוה.