עוסק מורשה או חברה
ההחלטה לגבי פתיחת עוסק מורשה או חברה תלויה במגוון שיקולים כגון סוג העסק, יעדיו והיקף פעילותו. כדי להחליט על צורת ההתאגדות המתאימה לעסק שלכם, מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון מקצועי בעל ידע וניסיון רב.
מה זה עוסק מורשה?
בעל עסק מוגדר כעוסק מורשה כאשר מחזור העסקאות שלו עולה על 120,000 ₪ (נכון לשנת 2024). מקצועות ועיסוקים המחייבים רישום כעוסק מורשה גם אם מחזור העסקאות נמוך מהסכום שנקבע באותה שנה כוללים: רו"ח, עו"ד, אדריכל, מתרגם, מתווך מקרקעין, מהנדס ועוד.
שלבי פתיחת עוסק מורשה
רישום עוסק יחיד – בעל העסק נדרש למלא טופס 821 בליווי תעודת זהות, אישור על קיום חשבון בנק, חוזה קנייה/שכירות של מקום העסק ועוד.
רישום שותפות – שני אנשים ומעלה נדרשים למלא טופס 821 במשולב עם טופס 821 א' ולצרף מסמכים כגון תעודת זהות של כל אחד מהשותפים, הסכם קנייה/שכירות של מקום העסק, אסמכתא על קיום חשבון בנק ועוד.
הגשת הטפסים – לאחר מילוי הפרטים וחתימה על הטפסים, יש להגישם למע"מ בצירוף המסמכים הרלוונטיים. לאחר הגשת הטפסים מתקבל אישור על הרישום וכן קוד משתמש וסיסמה , לביצוע התשלום ופעולות שונות באתר רשות המיסים.
הגשת דו"חות למע"מ – עוסק מורשה מחויב לגבות מע"מ בגובה של 17% (נכון לשנת 2024) עבור עסקאותיו ולהעביר את הסכום לרשות המיסים. בנוסף העוסק נדרש לדווח למע"מ מדי חודש או חודשיים, בהתאם לצפי מחזור העסקאות השנתי.
שלבי פתיחת חברה בע"מ
השלב הראשון בהקמת חברה בע"מ כולל רישום של החברה ברשם החברות: בחירת שם החברה (יש להכין שלוש חלופות), הגדרת בעלי המניות, מינוי דירקטורים, ניסוח תקנון, צירוף מסמכים ותצהירים של בעלי החברה ועוד.
השלב השני כולל פתיחת חשבון בנק עסקי ופתיחת תיקים במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.
האם כדאי לפתוח עוסק מורשה או חברה בע"מ?
כדי לקבל החלטה לגבי פתיחת עוסק מורשה או חברה יש לבחון את היתרונות והחסרונות של כל צורת התאגדות:
עוסק מורשה או חברה מבחינה משפטית – מכיוון שחברה בע"מ היא גוף משפטי הנפרד מבעליו, במידה והחברה צוברת חובות לא ניתן לתבוע את בעלי המניות בחברה אלא רק את החברה עצמה. לעומת זאת, בפתיחת עוסק מורשה לא קיימת הפרדה בין הבעלים לעסק.
מבחינה תדמיתית – חברה בע"מ נתפסת כרצינית ומצליחה יותר לעומת עוסק מורשה.
מבחינת מיסוי – לפי סעיף 126א' לפקודות מס הכנסה, שיעור מס החברות הוא 23% בלבד (נכון לשנת 2024) בעוד שעוסק מורשה יכול להגיע למיסוי של עד 50% מרווחיו.
מבחינה כלכלית – לחברה בע"מ יש אפשרויות רבות לגיוס כספים והון אך הוצאותיה גבוהות יותר מאלו של עוסק מורשה.
מבחינה הנהלת חשבונות – הנהלת החשבונות של חברה בע"מ מורכבת יותר מזו של עוסק מורשה.
עוסק מורשה או חברה מבחינת תנאים – בעלי השליטה בחברה בע"מ נהנים מתנאים סוציאליים של עובדים שכירים, כולל תלוש משכורת, חופשות מחלה והפרשות לקרן פנסיה בעוד שעוסק מורשה לא נהנה מתנאים אלו.
פתרונות מקצועיים ומדויקים לעסקים עם חברת INVOICE4U
חברת INVOICE4U, שהוקמה לפני 20 שנה על ידי משרד רו"ח זיו, שפר ושות', מהגדולים והמובילים במשק, מתמחה בהתאמת פתרונות יעילים עבור חברות בע"מ, עוסקים מורשים ופטורים. מגוון השירותים שלנו כולל: סליקת אשראי, חשבוניות דיגיטליות, מערכת ניהול לקוחות CRM ועוד, המלווים בתמיכה טכנית מקיפה ושירות לקוחות אדיב.
לקביעת פגישת ייעוץ וקבלת מידע לגבי השירותים שלנו אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר.
יורם שיפר – רואה חשבון ואחד מבעלי משרד רו"ח זיו, שיפר ושות'.
יזם בתחום האינטרנט. בין היתר פיתח מערכת להנהלת חשבונות דיגיטלית
ומערכות נוספות שנועדו לסייע לבעלי עסקים להמריא גבוה.