1-700-70-10-88 התחברות חודשיים חינם מ-ע-כ-ש-י-ו

העברת חיובים לכרטיס תחליפי

האם זה יפגע בעסק?

מהן הסיבות המרכזיות בגינן עוסק כלשהו מחליט על העברת חיובים לכרטיס תחליפי? האם ניתן להעביר חיוביים של בית העסק לכרטיס תחליפי? מה הסיכונים בהעברת החיובים לכרטיס תחליפי? תוך כמה זמן הדבר מתבצע? האם ניתן להעביר חיוביים בכל סוגי כרטיסי אשראי? המומחים של מערכת INVOICE4U הכינו כתבה ועונים על השאלות הנפוצות בנושא.

 

מה הסיבות להעברת חיובים לכרטיס תחליפי?

בעלי עסקים רבים מתקשים לשלוט ולעקוב אחר ההוצאות החודשיות השוטפות של העסק שלהם, ורבים מהם מחזיקים לפחות כרטיס אשראי אחד, בדרך כלל כרטיס שהונפק עבורם על ידי הבנק, על מנת לשלם הוראות קבע וחיובים אחרים בנוחות וללא צורך בצ'קים או ללכת לדואר כדי לשלם חשבונות. אם יש חיובים והוראות קבע על הכרטיס הקיים ובעל העסק מעוניין לסגור את החשבון שלו בבנק כדי לשפר תנאים או מסיבה אחרת, לא פעם העוסק נמנע מהשינוי מאחר שהוא משוכנע כי מדובר בהליך ביורוקרטי מורכב ומתיש, לכן הוא נמנע מהפעולה.

בפועל, תקנה 432 שנכנסה לתוקף בסוף 2010 מחייבת את מנפיקי כרטיסי האשראי לסייע בביצוע העברת חיובים לכרטיס תחליפי, לרבות העברת הוראות קבע לכרטיס אשראי אחר. הבנקים וחברות כרטיסי האשראי חייבים להעביר את המידע אודות הכרטיס החדש לגוף שהנפיק את הכרטיס הישן ולפעול מול הספקים על מנת להעביר הוראות קבע וחיובים מהכרטיס האשראי הישן לכרטיס החדש.

הסיבות העיקריות להעברת הוראות קבע וחיובים לכרטיס אשראי תחליפי הן:

  • סגירת החשבון העסקי בבנק וביטול הכרטיס שהונפק על ידו.
  • הזמנת כרטיס אשראי חוץ בנקאי חדש.
  • העוסק מעוניין לשלוט בכל החיובים דרך כרטיס אחד ויש ברשותו מספר כרטיסי אשראי.
  • ניצול הטבות המוענקות בכרטיס האשראי התחליפי.
  • מעבר לכרטיס חדש הנתמך במערכת סליקה של הספק בארץ או בחו"ל.
  • חיסכון בעמלות.

 

איך עושים את זה?

הדרך הנכונה, המהירה והיעילה ביותר לבצע העברת חיובים והוראות קבע לכרטיס אשראי תחליפי היא באמצעות מילוי טופס מקוון. באתר של הבנקים וחברות כרטיסי האשראי יש טופס בקשה להעברת הוראת קבע וחיובים מכרטיס חיוב אחד לכרטיס חיוב אחר. יש למלא ולהגיש את הטופס וחשוב לחתום עליו ולציין תאריך.

 

האם זה מסוכן לעסק?

עצמאים רבים שואלים האם העברת חיובים לכרטיס תחליפי מסוכנת עבור העסק שלהם, לכן חשוב לציין כי תקנה 432 מטילה את האחריות להעברת המידע על הגופים המנפיקים את כרטיסי האשראי. יחד עם זאת, בעל העסק חייב לוודא כי העברת החיובים והוראות הקבע בוצעה נכון וכי הפעולה הושלמה והוסדרה. אם לא מוודאים העברת חיובים, העסק עשוי לגלות כי יש לו חובות מול ספקים ורשויות, והחובות נושאים ריבית והצמדה.

 

תוך כמה זמן זה מתבצע?

לאחר מילוי הבקשה הבנק או חברת כרטיסי האשראי יבדקו את הטופס ויסייעו בהעברת החיובים והוראות הקבע לכרטיס תחליפי, הפעולה עשויה להימשך מספר ימים.

 

איך יודעים שהכול עבר חלק ובלי בעיות?

בעלי עסקים המחליטים להעביר חיובים והוראות קבע לכרטיס תחליפי חייבים לבדוק האם ההוראה שלהם עודכנה ובוצעה, מעבר לבדיקה באזור האישי של הבנק או חברת האשראי. לכן כדאי לבדוק במועד החיוב האם רואים את התשלום בכרטיס האשראי החדש. כמו כן, כדאי לבדוק באתרים או מול מוקדי השירות של ספקים, נותני שירות וגופים אחרים כמו חברת חשמל ועירייה, האם הכרטיס התחליפי עודכן כאמצעי תשלום המוגדר במערכת כברירת מחדל.

הכתבה באדיבות המומחים של INVOIVE4U – מערכת להפקת חשבוניות אונליין הכוללת מערכת סליקה למגוון סוגי כרטיסי אשראי בעמלה נמוכה ואטרקטיבית לעסקים צומחים.