WHATSAPP
הגדרות וטיפים שכדאי לכם מאוד להכיר

WHATSAPP.
זו אולי האפליקציה שהכי הרבה אנשים משתמשים בה בישראל, או לפחות השימושית ביותר.
קשה לזכור מה עשינו לפניה, כשפשוט רצינו להעביר מסר מהיר לאדם אחר.

השימוש בוואטסאפ אצל רובנו הוא יומיומי וממושך, מול אנשים רבים ואינסוף קבוצות.
אספנו עבורכם 5 טיפים והגדרות חשובות שכדאי לכם להכיר וישמרו על הפרטיות שלכם ועל נפח האחסון של הנייד שלכם.

המאמר למטה כולל הסבר מפורט מה לבצע כולל צילומי מסך שלב-אחרי-שלב.

 

1. נעילה באמצעות טביעת אצבע

מה עושים ?
נועלים את תוכנת הוואטס אפ שלכם באמצעות טביעת אצבע אישית, מנגנון האבטחה שקיים היום כבר בסמארטפונים רבים.
כך, גם אם השארתם את הנייד שלכם פתוח וללא השגחה אחרי זמן שתגדירו,
התוכנה תפתח מחדש רק אחרי אימות טביעת אצבע האישית שלכם.

איך עושים את זה ? 
הגדרות > חשבון > פרטיות > נעילת טביעת אצבע
במהלך ההגדרה תתבקשו להצמיד את האצבע לחיישן של הטלפון הנייד לקריאת טביעת האצבע.
תוכלי גם להגדיר מתי הנעילה תתחיל : מיידית / אחרי דקה/ אחרי 30 דקות.

מה באמת יוצא לי מזה ? 
אתם באמת רוצים שעובד החטטן ביותר בחברה יראה מה כתבתם על הבוס ( או עליו ),
או שאתם מעדיפים שהבן שלכם ישלח תמונה מביכה במיוחד לקבוצת הורי כיתה א' 5 ?
הבנתם כבר.

 

2. אימות כניסה דו שלבי

מה עושים?
מדובר על אמצעי אימות כפול, דו שלבי,
שאמור להגן על המידע האישי שלכם במקרה שהסיסמא או קוד האימות שקבעתם מגיע לידיים הלא נכונות

איך עושים את זה ? 
הגדרות > חשבון > אימות דו-שלבי > הפעל
בעת ההגדרה תתבקשו לבחור קוד PIN אישי בן 6 ספרות.
הזינו את כתובת המייל שלכם, דרכה תוכלו לאפס/ לשנות את הקוד שבחרתם במידה ושכחתם אותו.

מה באמת יוצא לי מזה?
זה חשוב, זה מוסיף לכם עוד שכבת הגנה חשובה.
תשאלו את החבר/ה האלו שעובדים בהייטק על סייבר ופריצות לנייד, הם כבר יסבירו לכם : )

 

3. הגבלת הוספה לקבוצות

מה עושים ?
ברירת המחדל של וואטסאפ היא שכל אחד (!) יכול הוסיף אתכם לקבוצה שהוא פתח.
עכשיו, ניתן להגדיר מראש מי מאנשי הקשר יכול להוסיף אתכם לקבוצות, ומי לא.

איך עושים את זה ?
הגדרות > חשבון > פרטיות > קבוצות
כך ניתן לבחור את האופציה המועדפת עליכם, מי מאנשי הקשר יכול להוסיף אתכם לקבוצה.
מנהל קבצה שלא מופיע ברשימת המאושרים יוכל לשלוח לכם הזמנה להצטרף בהודעה פרטית.

מה באמת יוצא לי מזה ?
פחות חפירות, פחות הסחות, ופחות אי נעימויות של שליחת ההודעה הלא נכונה לקבוצה הלא נכונה.

 

4. בקרת הורדת תמונות ומדיה לנייד

מה עושים ?
במקום שכל התמונות ,מסמכים, סרטונים, וקבצי הקול שאתם מקבלים יירדו אוטומטית ויאוחסנו בזיכרון של הנייד שלכם,
אתם יכולים לקבוע אילו סוגי קבצים יאוחסנו אוטומטית, ולפי סוג הגלישה ( רשת סלולרית, רשת WiFi ).
הגדרות נכונת יחסכו לכן המון מקום אחסון בזיכרון, וישמרו שלא תחרגו מחבילת הגלישה שלכם.

איך עושים את זה ?
הגדרות >שימוש בנתונים ואחסון
כאן תתבקשו להגדיר בצורה ברורה אילו סוגי קבצים יירדו אוטומטית לנייד, בכל התחברות לרשת סלולר או ויי-פיי.

מה באמת יוצא לי מזה ?
20 אנשים שונים החליטו לשלוח לכם בבת אחת את אותו סרטון מצחיק (?) שרץ ברשתות, עם כיתוב 'אתם חייבים לראות'.
עכשיו זה כבר לא מצחיק , נכון ?

 

5. ביטול אפשרות נראה/ נראתה לאחרונה

מה עושים ?
אם לא הגדרתם אחרת, כל משתמש בוואטסאפ יכול לראות מדי בדיוק התחברתם בפעם האחרונה ומתי הייתם פעילים.

איך עושים את זה ?
הגדרות >חשבון >פרטיות >נראה/תה לאחרונה
אתם מחליטים מי יוכל לקבל את המידע על ההתחברות האחרונה שלכם : כולם / רק אנשי קשר / אף אחד.
חשוב לדעת שאם אתם בוחרים לא לשתף מתי נראתם לאחרונה, לא תוכלו לראות את המידע הזה לגבי אחרים.

מה באמת יוצא לי מזה ?
תגידו, לא מספיק שהשב"כ יכול לאתר את המיקום שלכם ועם מי נפגשתם דרך הנייד,
בטוחים שאתם רוצים שגם האקסית או החבר 'לא – לענות' ידעו מתי אתם ערים ?

תהנו : )

 

מקור : אתר YNET