כיצד לחתוך ב20% את הוצאות השכר של העסק בעזרת שעון נוכחות?
כיצד לחתוך ב20% את הוצאות השכר של העסק בעזרת שעון נוכחות?
מאת: יורם שיפר
לא פשוט לנהל עסק, שכן יש להתמקד כל הזמן בעקרונות בסיסיים, אותם גם יש ליישם בפועל. אלו קשורים כמובן לתכנית העסקית ולקביעת תכנית העבודה וכמו כן לניהול הנכון והתמודדות עם לא מעט אתגרים. מעבר לכך, יש גם להתחשב בהגדלה של ההכנסות ובבחינה של הוצאות העסק והכי חשוב יש לבדוק שאכן יש מקורות מימון שיתרמו להמשך הפעילות העסקית.
הנהלת חשבונות בצורה נכונה ויעילה
כיום, יש מגוון פתרונות ניהול הקשורים להנהלת חשבונות שיכולים לשדרג משמעותית את העסק ואת ההתעסקות שלו בכל הקשור להכנסות והוצאות. הפתרונות האלה באים להקל על בעל העסק ובאמצעותם ניתן להפיק דוחות עסקיים וניהוליים, ניתן לשפור תהליכי גבייה, ניתן להפיק חשבוניות ללקוחות ועוד. כך בעל העסק יכול לקבל תמונת מצב בכל זמן ובכל שעה. כל שעליו לעשות הוא להתחבר למערכת ממוחשבת המספקת את הפתרונות האלה.
ירידה לפרטים – בואו נדבר על הוצאות העסק וכיצד הן קשורות לנוכחות של העובד?
הרי זה ידוע שאחת מבין ההוצאות הגדולות ביותר של כל עסק היא כמובן תשלום המשכורות. למעשה, חלק מהכנסות העסק יוצאות עבור תשלום לעובדים. כמו שהוזכר לעיל, חשוב מאוד לדעת לשמור על התנהלות כלכלית שתהיה נכונה וחשוב כל הזמן לחשוב כיצד אפשר לחסוך בהוצאות המוגדרות כהוצאות מיותרות. לצורך העניין, משכורות העובדים אינן נחשבות להוצאות מיותרות, מה שכן אפשר לקצץ גם בסוג זה של הוצאות ואיך? לדוגמה, בעל עסק אינו צריך לשלם על זמן שלא נכח העובד בבית העסק. איך אפשר לדעת כמה זמן נכחו העובד או העובדים? על ידי שעוני נוכחות המתאימים לבתי עסק שונים.
ממה מורכב שכר העובד?
כל מעסיק מסכם מראש את השכר שעובדיו יקבלו ממנו. שכר מורכב משעות בסיס. הסכום הניתן לכל שעת בסיס, מסוכם עם העובד. כאשר המעסיק מוציא תלוש משכורת בסוף כל חודש, התלוש כולל את השעות בהן עבד העובד בפועל בבית העסק. לעובד כמובן מגיעות הפסקות מהעבודה, אבל מה קורה במצב בו העובד מחליט לעזוב את מקום העבודה באמצע היום ולעשות קניות בסופר שיכולות להסתכם בזמן היעדרות של שעה או שעתיים? אז במקרה כזה, השעות האלה אמורות לרדת לו מהמשכורת. יש רק בעיה אחת, המעסיק לא תמיד מודע לכך ולמעשה הוא משלם לעובד על זמן שלא נכח במקום העבודה.
תשלום על ימים בהם העובד לא נכח
מה שקורה הוא שבמרבית המקרים, אין מעקב מדויק על שעות העבודה של העובד. לדוגמה, כאשר בעל העסק לא נמצא במקום העבודה, הוא לא יכול לדעת מה קורה עם העובדים והאם אחד מהם נכח או לא. במצב כזה, בעל העסק מפסיד ומשלם לעובד על שעות שהוא לא נכח במקום העבודה.
שימוש בשעון נוכחות
במידה ויש שעון נוכחות, הדבר יכול לגרום לחיסכון של עד 20 אחוז בהוצאות הקשורות לתשלומי שכר. כך למעשה, המעסיק יכול לקבל דו"ח מפורט המציין מה עשה העובד בכל שעה נתונה. לדוגמה, אם העובד לא נכח במקום העבודה במשך חצי שעה או יותר, אז המעסיק יכול לקבל את הנתונים באמצעות הדו"ח ולנכות את אותו זמן משכרו של העובד.
יורם שיפר – רואה חשבון ואחד מבעלי משרד רו"ח זיו, שיפר ושות'.
יזם בתחום האינטרנט. בין היתר פיתח מערכת להנהלת חשבונות דיגיטלית
ומערכות נוספות שנועדי לסייע לבעלי עסקים להמריא גבוה.