5 דרכים להתמודד עם חרדות בימי קורונה
מאת: יורם שיפר
משבר הקורונה, במיוחד תקופת הסגר השני, מציפה אצל מרבית האנשים תחושות קשות של חוסר וודאות וקושי להתמודד איתו.
משבר מטבעו תופס אותנו לא מוכנים, והמגיפה היא דוגמה מצוינת לכך.
בעיות וקונפליקטים לא פתורים נוטים לצוף בתקופות משבר, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות כדי לשפר את יכולת ההתמודדות שלנו.
למרות שלפעמים היינו שמחים שזה יהיה אחרת, החיים מכילים גם בעיות, קשיים ואתגרים. מידת החוסן הנפשי משתנה מאדם לאדם, ומתבטאת בין השאר ביכולת ההתמודדות איתם. למרבה המזל, את החוסן הנפשי ניתן לטפח, ממש כמו תלמיד שהמיומנות שלו בפתרון בעיות גדלה ככל שהוא פותר יותר בעיות.
ביקשנו מלקוחה ותיקה של INVOICE4U, הפסיכולוגית דוניה ברודה, לתת לנו כלים להתמודדות טובה יותר עם חרדות וחוסר ודאות בתקופת המשבר:
מיינדפולנס (התבוננות פנימה) – זו דרך לאימון וניהול הקשב שלנו וטיפוח תשומת הלב לחוויה הנוכחת.
שבו בחדר/מקום שקט, עם עיניים עצומות, ללא תנועה והתבוננו פנימה, נסו להתרכז במה שקורה לכם "כאן ועכשיו", דהיינו ברגע הנוכחי – בגופכם ובנפשכם. זהו סוג של מדיטציה, זה מתאים לכל גיל, לילדים כמו למבוגרים. שבו בתנוחה נוחה, עקבו אחר מחשבותיכם, רגשותיכם ותחושותיכם הגופניות. אל תתנגדו ואל תשפטו את מה שעולה, פשוט התמסרו לכל מה שקורה וניסים ונפלאות יקרו לכם. מרבית האנשים זקוקים להנחייה כשהם רק מתחילים לתרגל, לכן מומלץ לקבל הנחייה מאיש מקצוע או אפילו לחפש סרטונים ברשת שיסייעו לכם בתרגול.
דוניה ברודה היא מומחית בפסיכולוגיה, בטיפול במשחק, CBT, טיפול גוף-נפש, טיפול סומטי בפוסט טראומה וטיפול באמצעות מיינפולנס. היא מטפלת בשפות עברית, רוסית וערבית, בילדים ובמבוגרים, הטיפול בילד ונוער נעשה דרך שירותי בריאות כללית.